From the monthly archives: November 2016

ГРЕШКИ НА КРАСОТАТА
СЪВРЕМЕННО АВСТРИЙСКО ИЗКУСТВО В СОФИЯ

МОЖЕ ЛИ КРАСОТАТА ДА ГРЕШИ?
В търсене на красотата в контекста на съвременното австрийско изкуство ни повежда изложбата ГРЕШКИ НА КРАСОТАТА в залите на – Двореца в НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ, София, организирана от Австрийското посолство и екипа на НХГ.

Какво е австрийското и какво е […]

Continue Reading

Три изложби са завладяли пространствата на галерията в зала България от днес до 6-ти декември. Съчетанието на визуално преживяване успоредно с това от музикалната култура е естетическо удоволствие и емоционално обогатяване на зрителя. Една успешна изява на галеристката Цена Бояджиева в опита и, да представя наши съвременници, интерпретиращи вечни и но и специфични теми.

Тримата […]

Continue Reading

Художничката Аделина Попнеделева успя да изненада почитателите си и столичната публика в галерия Арт Алея, отбелязвайки своята 60-та годишнина с изложба, която няма ретроспективен характер. Избягвайки клишето, да представи история на сътвореното през годините, тя предлага едно потапяне в дълбочина в личните и спомени и преживявания. Драмата от детството на авторката, травмата от раздялата на […]

Continue Reading

Среднощна критика

Национална галерия

Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство

„Смъртни грехове“ от Феликс Митерер

Театралната постановка „Смъртни грехове“ от Феликс Митерер бе играна премиерно на 27 октомври в пространството на Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство.

Спектакълът е по текстове на австрийския автор Феликс Митерер, адаптирани от режисьорката Ива Панева. Основна тема […]

Continue Reading

Looking for something

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.