Три изложби са завладяли пространствата на галерията в зала България от днес до 6-ти декември. Съчетанието на визуално преживяване успоредно с това от музикалната култура е естетическо удоволствие и емоционално обогатяване на зрителя. Една успешна изява на галеристката Цена Бояджиева в опита и, да представя наши съвременници, интерпретиращи вечни и но и специфични теми.

Тримата автори ангажират вниманието с различни художествени похвати и средства. Скулптурните творби на Ваклин Василев, пластиките на Кунчо Кунчев и живописните платна на Велин Динев се съчетават в едно общо многопосочно и многопланово въздействие.

Скулптурите на Ваклин Василев са портретни изображения на личности от музикалния свят – велики композитори, диригенти, оперни изпълнители от световните сцени. Живописец по образование но преминал към керамиката и дървопластиката за да изрази личните си пристрастия към класическата музика и танца, той преживява емоционално досега с изкуството на световни имена, като Херберт фон Караян, Борис Христов, Мария Калас, Лучано Павароти.

Двамата сливенски автори Кунчо Кунчев и Велин Динев са подредени паралелно вероятно за да може да въздействат в пъстро и пространствено съчетание на сетивността на зрителя.

За героите от пластичните изображения на Кунчо Кунчев научаваме от краткия разговор с него.
/Кратък откъс от Кунчо Кунчев/

Живописния свят на Велин Динев обгръща със свежи багри и настройва с позитивна енергия. Самият той е скромен в признанията си:
/запис Велин Динев/

Ваня Кубадинска

“Среднощна критика” се излъчва в предаването “Сутрешно кафе” с водещ Георги Митов – Геми по Класик ФМ радио

 

Comments are closed.

Looking for something

Use the form below to search the site:


Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.